Re: chrupi?ce osmiorniczki miodowe

od: Jivanmukta <jivanmukta@poczta.onet.pl>

z dn.: 2019-04-15 21:45:45


W dniu 27.02.2018 o 14:27, Marcin Debowski pisze:
> Jako, że bitwa polityczna trwa, to pewnie wszystcy zglodnieli...
>
> 1kg ośmiorniczek (baby)
> pol szklanki mąki ryżowej
> sól, pieprz
> sos chili, miód, ciemy sos sojowy
>
> Ośmiorniczki przepłukac i dac im odkapać na sitku. Resztki wody z
> grubsza odporowadzić papierowym ręcznikiem. Wsadzić do pieca i trzymać,
> aż się ugotują. Odstawić na bok, niech lekko ochłoną. Doprawić solą i
> pieprzem. Wytarzać w mące ryżowej.
>
> Rozgrzać oliwę i smażyć cholery aż zbrązowieją i zrobią się kruche.
> Wyjąć. Odcedzić. Odessać nadmiar oleju papierowym ręcznikiem. Osobno
> przygotowac sos z chili, miodu i sosu sojwego roznienczonego zdziebko
> wodą. Poogrzewać aż się ujednolici i nabierze rozsadnej konsystencji.
> Wymieszać z ośmiorniczkami a dobrze (nie mają w tym pływać, mają się tym pokryć).
>
> voilà
>

Ośmiornica to czująca istota. Zabijanie ośmiornic jest grzechem. Ktoś
kto wsadza ośmiornice do pieca i je gotuje powinien być sam wsadzony do
pieca i ugotowany.
.

MM