Re: Lepiszcze do masy

od: FEniks <xxx@poczta.fm>

z dn.: 2022-08-11 23:58:28


W dniu 25.07.2022 o 10:40, cef pisze:
> W dniu 2022-07-24 o 23:41, FEniks pisze:
>> W dniu 24.07.2022 o 08:24, cef pisze:
>>> W dniu 2022-07-23 o 23:49, FEniks pisze:
>>>> W dniu 23.07.2022 o 22:24, cef pisze:
>>>>>
>>>>>  i smażenie jej za bardzo nie wiąże - musiałbym dodawać jajka-
>>>>> a to też nic nie daje, bo tylko masa rośnie przy smażeniu ale
>>>>> rozwala się tak samo łatwo.
>>>>
>>>>
>>>> Prawdopodobnie cały szkopuł tkwi nie w samej masie, ale w jej
>>>> obróbce. Może spróbuj upiec te kotlety?
>>>
>>> A co to by zmieniło?
>>> Nie ukrywam, że w piekarniku odgrzewaliśmy te już usmażone,
>>> bo w jakikolwiek inny sposób się rozwalały.
>>
>>
>> No właśnie sam sobie odpowiedziałeś., co by to zmieniło.
>>
>
> Pieczenie co niby by miało dać zamiast smażenia?
> Co zmieniło by pieczenie w sensie zwarcia masy bardziej w całość?


Zmieniłoby w sensie nierozwalania się masy. Bo chyba o to Ci chodziło?
(zacytowane powyżej)


--
Ewa

.

MM