Jajka umyć, oddzielić żółtka od biaÅ‚ek. BiaÅ‚ka ubić na sztywnÄ… pianÄ™, stopniowo wsypujÄ…c cukier i cukier waniliowy. NastÄ™pnie dodawać na przemian żółtka i mÄ…kÄ™ z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszajÄ…c. Ciasto wylewać Å‚yżkÄ… na pÅ‚askÄ…, wysmarowanÄ… margarynÄ… blachÄ™, formujÄ…c z niego koÅ‚a o Å›rednicy okoÅ‚o 10 cm. Piec okoÅ‚o 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. CiepÅ‚e ciasto przenosić na lniane Å›ciereczki posypane cukrem pudrem, delikatnie zÅ‚ożyć na pół i pozostawić do wystygniÄ™cia. Ostudzone ciastka szprycować bitÄ… Å›mietanÄ….