Składniki ciasta :
25 dag mąki,
8 dag cukru pudru,
20 dag masła,
1 jajo,
6 białek,
2 łyżki marmolady,
orzechy.
Składniki Iukru:
15 dag cukru pudru,
3 łyżki wody,
1 olejek cytrynowy lub sok z 1 cytryny
Zagnieść mąkę, masło, cukier i jajo. Ciasto podzielić na cztery równe części i upiec cztery krążki na złoty kolor. Należy piec je na dnie tortownicy w gorącym piekarniku. Białka ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki marmolady morelowej lub innej gęstej i ucierać w jedną stronę co najmniej 1 godzinę. Przełożyć placki masą, polukrować lukrem cytrynowym i ubrać orzechami. Wynieść do chłodnego miejsca na 24 godziny.
Przyrządzanie Iukru. Cukier puder ucierać dokładnie z wodą i olejkiem lub sokiem z cytryny aż do otrzymania jednolitej masy.