<- Tort makaronikowy
Lista potraw z grupy:
Ciasta, ciastka
Tort makowo-serowy ->
PDF
Drukuj
TORT MAKARONIKOWY
Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1431 razy.
Składniki ciasta :
20 dag orzechów laskowych,
1 łyżka mąki,
25 dag cukru,
8 białek,
pół laski wanilii.
Składniki masy :
20 dag masła,
pół laski wanilii,
ćwierć szklanki naparu z kawy,
10 dag cukru.
Ubić pianę z białek, dodać uprażone zmielone orzechy, mąkę, cukier i utartą wanilię. Upiec 2-3 krążki, przełożyć je masą i udekorować tort dowolnie.
Przyrządzanie masy. Utrzeć masło, cukier i utartą wanilię i dodawać po łyżeczce kawy dokładnie mieszając.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności