<- Babeczki kruche ze śmietaną i poziomkami
Lista potraw z grupy:
Ciasta, ciastka
Babeczki półfrancuskie z owocami ->
PDF
Drukuj
BABECZKI PONCZOWE
Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1821 razy.
1/2 kg mąki,
15 dag cukru,
15 dag masła lub margaryny,
4 jaja,
1/2 I mleka,
2 dag drożdży,
1 dag soli.
Składniki syropu :
10 dag cukru,
1 szklanka wody,
1 kieliszek rumu.
Zarobić ciasto drożdżowe i wypełnić nim foremki (do około 3/4 wysokości). Gdy wyrośnie, piec 20-40 minut. Ciepłe babeczki wyjąć na głęboki półmisek i polewać kilka razy syropem ugotowanym z powyższych składników, aż spulchnieją.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności