<- Migdaly w cukrzeLista potraw z grupy: DeserMigdały palone w cukrze ->

PDF Drukuj

Migdałowa galaretka z owocami

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1219 razy.



Kuchnia chińska
2 szklanki przegotowanej zimnej wody
1 i 1 /2 łyżki żelatyny
1 łyżka cukru pudru
1/2 szklanki mleka skondensowanego, niesłodkiego
3-4 krople aromatu migdałowego
kompot z mieszanych owoców

1. Źelatynę zalać małą ilością wody, odstawić na 5 min., wlać resztę wody, mieszając podgrzewać, aż żelatyna się rozpuści. W razie potrzeby przecedzić.
2. Do garnka wlać mleko, wsypać cukier i zamieszać, trzymać na małym ogniu ; przez 30 sek.
3. Zdjąć z ognia, przestudzić; dodać aromat, zamieszać, wlać do wypłukanego zimną wodą płaskiego naczynia, pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia:
4. Pokrajać galaretkę w kostkę, przełożyć do salaterki, dodać owoce pokrajane w mniejszą kostkę, wlać 1/2 syropu z owoców, wszystko wymieszać.
5. Wstawić do lodówki na godzinę.
Proporcje dla 4-6 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności