<- Truskawki w galaretce agrestowejLista potraw z grupy: DeserTruskawki w kremie twarogowym ->

PDF Drukuj

TRUSKAWKI W KREMIE KEFIROWYM

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1263 razy.



40 dag truskawek
1/2 szklanki kefiru
1 łyżeczka żelatyny

Źelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10-15 min. Gdy napęcznieje, podgrzewać do wrzenia, odstawić, ostudzić. Owoce umyć, oczyścić z szypułek. Połowę owoców zmiksować z dodatkiem kefiru i wymieszać z żelatyną. Pozostawione owoce ułożyć w kompotierkach, zalać zmiksowanym kremem. Przykryć. Pozostawić w lodówce do zestalenia.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności