<- Deser kawowyLista potraw z grupy: DeserDeser kokosowy w paski ->

PDF Drukuj

DESER KAWOWY

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1605 razy.



1 szklanka mleka
2 białka
2 łyżeczki kawy instant (prawdziwa lub zbożowa typu Inka)
2 łyżeczki żelatyny

Źelatynę wymieszać z 3-4 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10-15 min, a następnie podgrzać do wrzenia i ostudzić. Mleko przegotować, wymieszać z kawą, ostudzić. Wymieszać z żelatyną, przykryć, wstawić do lodówki. Z białek ubić sztywną pianę. Gdy mleko zacznie się zestalać, wyjąć z lodówki i szybko wymieszać z pianą. Ponownie wstawić do lodówki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności