<- Konfitury z malin, jezyn lub poziomekLista potraw z grupy: DeserKrem ananasowy ->

PDF Drukuj

Krem agrestowy

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1350 razy.



Kuchnia węgierska
500 g agrestu
3 jaja
150 g cukru
20 g mąki

Agrest oczyścić, umyć, ugotować w szklance wody z dodatkiem 50 g cukru, wymieszać z mąką i ugotowanym agrestem i stale mieszając, gotować aż zgęstnieje. Odstawić z ognia i natychmiast zaciągnąć białkami, które z pozostałą ilością cukru zostały ubite na sztywną pianę. Krem dobrze schłodzony podać w szklanej salaterce.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności