<- Duszona pierś z gęsiLista potraw z grupy: Mięso: DróbDUSZONE KUROPATWY ->

PDF Drukuj

Duszone bekasy

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1702 razy.



Kuchnia węgierska
2 bekasy
rosół
wino
mielona papryka
1 łyżka kaparów
mąka
2 filiżanki kwaśnej śmietany
100 g wędzonego boczku

Oczyszczone, umyte bekasy posolić i ze wszystkich stron natrzeć mąką zmieszaną z czerwoną papryką. Garnek wyłożyć plastrami boczku, posypać kaparami, włożyć bekasy, oblać je winem i dusić pod przykryciem, aż będą miękkie. Wyjąć bekasy i podzielić je na porcje. Wywar przecedzić, przyprawić kwaśną śmietaną i sosem tym oblać bekasy tuż przed podaniem ich na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności