<- Herbata z grejpfrutaLista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweHerbata z mlekiem ->

PDF Drukuj

Herbata z łodyg malinowych

Dodano: 2010-01-01 14:45:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1301 razy.



Dobrze zdrewniałe łodygi malin, które wycina się jesienią w ogrodzie, połamać, powiązać w pęczki, wysuszyć. Przed użyciem łamać łodygę na maleńkie kawałeczki (3 cm). Kawałki łodyg ugotować w wodzie, w naczyniu używanym tylko do tego celu. Gdy herbata nabierze złotego zabarwienia, odcedzić, i podawać. Herbata z łodyg malinowych odznacza się pięknym zabarwieniem, lecz jest bez aromatu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności