<- FondutaLista potraw z grupy: NabiałGomółki ->

PDF Drukuj

Gomółka serowa

Dodano: 2010-01-01 14:53:18
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1424 razy.



1 kg twarogu
2,5 I mleka słodkiego
20 dag masła
2 jajka
łyżeczka kminku

Twaróg przetrzeć przez sito, dodać do mleka i ogrzewać w garnku, aż się białko zetnie. Przelać do lnianego woreczka lub na gęste sito i odsączoną masę przełożyć do miski. Dodać roztrzepane jajka, masło i kminek. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i ukręcić drewnianą łyżką. Uformować kulę, owinąć gazą i powiesić w przewiewnym miejscu, aby dobrze podeschła. Tak przygotowany ser nadaje się także do natychmiastowego spożycia.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności