Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Każdy przeciąć w poprzek na pół, lekko ścisnąć w ręku każdą połówkę, łyżeczką wybrać nasiona, usunąć sok, następnie pokrajać na 3 części. Jaja roztrzepać z łyżką oleju i szczyptą soli. Olej wlać na gorącą patelnię, rozgrzać, dodać czosnek i cebulę, mieszając smażyć 10 sek na dużym ogniu. Wlać alkohol przy brzegu patelni, dodać pomidory, mieszając smażyć do wyparowania soku z pomidorów, około minuty. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i kostką rosołową, dokładnie wymieszać. Wlać mąkę rozprowadzoną wodą, mieszając smażyć do zagotowania. Wlać jaja przy brzegu patelni, mieszając smażyć aż się zetną. Pokropić olejem sezamowym. Podawać natychmiast jako jarzynkę. Proporcje: dla 4 osób