<- Marchewka glazurowanaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMarchewka po hiszpańsku ->

PDF Drukuj

MARCHEWKA GOTOWANA

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1133 razy.



50 dag marchwi
1/2 łyżki oleju lub oliwy
sól
4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z koperkiem

Marchew umyć szczotką, oczyścić, opłukać, rozdrobnić w plasterki na szatkownicy, włożyć do rondla z niewielką ilością wrzącej wody, skropić olejem lub oliwą, posolić. Ugotować pod przykryciem do miękkości. Wyłożyć na salaterkę, posypać zieleniną. Podawać jako dodatek do potraw z drobiu, cielęciny i jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności