<- Ciasto francuskie z roquefortemLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżCIASTO NALEŚNIKOWE DO ROLEK ->

PDF Drukuj

Ciasto jęczmienne

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1237 razy.



10 dag masła
5 dag cukru
1,1 /2 szklanki gęstej owsianki ugotowanej na mleku
2 łyżki miodu
cienkie grzanki z bułki lub biszkopty szampanki (ok.15 dag)

Masło stopić w rondelku, dodać owsiankę i cukier. Gotować 10 min, aż masło nabierze brązowej barwy, potem dodać miód i wymieszać. Dno i boki tortownicy wyłożyć grzankami lub szampankami, zmoczonymi w zimnej wodzie, do środka wlać masę owsiano-miodową i wyrównać. Wstawić do zamrażalnika na 3 godz. Przed wyjęciem okrajać brzegi ciasta nożem albo owinąć tortownicę ściereczką zmoczoną w gorącej wodzie.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności