<- Makaron zapiekany z warzywamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron zwyczajny zapiekany ->

PDF Drukuj

Makaron zapiekany ze świeżymi grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1084 razy.



25 dag makaronu fabrycznego lub domowego
3 dag cebuli
4 dag tłuszczu
50 dag grzybów świeżych (koźlarzy, maślaków, borowików)
sól
pieprz
zielona pietruszka
15 dag śmietany

Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać trochę tłuszczu i cebuli, zalać niedużą ilością wody i udusić do miękkości odparowując wywar. Na końcu grzyby nieco przyrumienić mieszając, uważać, aby ich nie przypalić. Resztę tłuszczu i cebulę lekko przyrumienić. Makaron połamać, ugotować, przelać gorącą wodą, osączyć. Makaron wymieszać z grzybami, zrumienioną cebulą, dodać soli, pieprzu do smaku i drobno pokrajanej; zielonej pietruszki. Formę wysmarować i wysypać bułeczką, nałożyć makaron, wyrównać, zalać śmietaną i zapiec.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności