<- Makaron z rakamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron z sosem czosnkowo-cebulowym ->

PDF Drukuj

Makaron z serem

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1049 razy.



Kuchnia węgierska
500 g makaronu (wstążki)
30 g tłuszczu
200 g białego sera
2 filiżanki kwaśnej śmietany
1 pęczek koperku
sól
100 g wędzonego boczku

Makaron ugotować w osolonej wodzie i odsączyć. Biały ser przetrzeć przez sito i wymieszać z drobno posiekanym koperkiem. Wędzony boczek pokroić w drobną kostkę i stopić, skwarki wyjąć z patelni. Do wytopionego tłuszczu dodać jeszcze 30 g innego tłuszczu, kwaśną śmietanę, a po zagotowaniu dodać makaron. Wszystko wymieszać i przełożyć do salaterki. Makaron podawać na gorąco posypany skwarkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności