<- Risotto -cukinia z bekonemLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRisotto po genuensku ->

PDF Drukuj

Risotto do baraniny 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1204 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka ryżu
6 dag tłuszczu
2 szklanki wody
3 dag rodzynków
0,5 listka laurowego
2 ziarnka ziela angielskiego
pieprz i sól do smaku

Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz. Przesmażyć na nim ryż no szklisto, zalać wodą, posolić i popieprzyć. Dodać rodzynki i przyprawy. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności