Dodano: 2000-09-06 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4074 razy.
Kuchnia wloska
90g (okolo) swiezych lisci bazylii
4 zabki czosnku
45g tartego Parmesanu (moze byc Pecorino)
45g orzeszkow sosnowych (Pine nuts)
170ml dobrej oliwy
sol i pieprz okolo 5ml
Wszystkie skladniki zmiksowac dokladnie mikserem lub ubic w mozdzierzu na gladka mase. Wolno i po trochu dodawac oliwe na koncu posolic i popieprzyc. Bardzo dobrze jest miec w lodowce sloiczek takiej pasty - mozna nia szybko doprawiac rozne wloskie potraw np pizze czy sos bolonski. A bazylie mozna nawet wychodowac w donicze na balkonie.
Smacznego
From: pestka@vossnet.co.uk
Czosnek pokroic na plasterki, musztarde zmieszac ze smietana (moze byc jogurt),oliwa i wszystko zmiksowac z pozostalymi skladnikami.
Smacznego
KOOBA
From: "Hubert Szlachta" <hubertx@friko7.onet.pl>