1. Wymieszać składniki marynaty.
2. Mięso pokrajać (najlepiej lekko zamrożone) na bardzo cienkie paseczki. Włożyć do marynaty; wymieszać, przykryć, odstawić.
3. Roztrzepać jaja z wodą i solą, wlać do mąki, ubijając dokładnie wymieszać.
4. Mocno rozgrzaną średnią patelnię, wysmarować oliwą.
5. Nalewać ciasto na bardzo gorącą patelnię i smażyć cienkie naleśniki, tylko z jednej strony. Układać je na głębokim, odwróconym talerzu.
6. Na patelnię z rozgrzanym olejem (2 łyżki) włożyć mięso i smażyć na dużym ogniu przez 2 min., mieszając. Wyjąć, odstawić.
7. Wlać resztę oleju na patelnię, dodać marchewkę, mieszając smażyć minutę; dodać cebulę i fasolę. Smażyć przez 2 min., mieszając, dodać seler i smażyć jeszcze minutę.
8. Wymieszać mięso z jarzynami i smażyć przez minutę.
9. Zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem i chili, wymieszać, przestudzić.
10. Nakładać po jednej łyżce farszu na każdy naleśnik, zawijać je w rulon. Brzegi ciasta posmarowaę mąką i wodą (1/2 łyżki mąki; łyżka wody zlepię. Włożyę na dolną półkź lodówki. Wyjąc na 30 min. przed smażeniem
11. Rozgrzać olej w głębokim rondlu, ostrożnie wkładać naleśniki, smażyć na złoty kolor. Można też rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni, ułożyć naleśniki i smażyć z obu stron na złoty kolor.
12. Podawać z zieloną sałatą i ogórkami w sosie winegret (olej, ocet, woda, sól, pieprz).
Proporcje na 6-7 naleśników