<- Ogórki nadziewane masą z szynki lub cielęciny
Lista potraw z grupy:
Przekąski
OMLECIKI Z RYBĄ ->
PDF
Drukuj
Ogórki nadziewane sałatką majonezową
Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1196 razy.
3 sztuki ogórków długich, wąskich
parę łyżek sałatki majonezowej mięsnej lub rybnej
sól
listki sałaty
4 łyżki sosu majonezowego
pomidor do przybrania
Sporządzić sałatkę, nie rozrzedzać jej, wynieść na zimno, aby stężała. Odłożyć trochę sosu majonezowego przed wymieszaniem sałatki. Ogórki opłukać, obrać, wydrążyć łyżeczką, wnętrze lekko posypać solą. Ogórki nadziać sałatką, upychając dokładnie łyżką i pokrajać ostrym nożem na porcje 3 cm grubości. Półmisek obłożyć listkami sałaty, ułożyć porcje ogórka przekrojem na wierzch. Półmisek przybrać krążkami pomidora. (Powierzchnię wyszprycować majonezem, wyciskając go przez cienką tubkę):
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności