<- Pomidory nadziewane, pikantne
Lista potraw z grupy:
Przekąski
Przekąska z kilek i ziemniaków ->
PDF
Drukuj
Pomidory z sosem musztardowym i jajami
Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1119 razy.
1 kg twardych pomidorów
15 dkg gęstej śmietany
3 dkg musztardy
5 dkg cebuli lub 3 dkg szczypiorku
pieprz
sól
cukier
4 jaja
Pomidory opłukać, ostrym nożem pokrajać w dość Ś grube krążki, ułożyć rzędami na prostokątnym; szklanym półmisku, nie mieszając kolejności krążków, oprószyć solą. Sporządzić sos: do śmietany dodać musztardę, sól i cukier; cebulę drobno pokrajać. Pomidory polać sosem, posypać cebulą i pieprzem. Baki półmiska przybrać liśćmi sałaty przekrajanymi wzdłuż.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności