<- Sałatka z drobiu z imbiremLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSAŁATKA Z FASOLĄ &#8211; SAŁATKA SŁAWKI ->

PDF Drukuj

Sałatka z dyni

Dodano: 2010-01-01 17:31:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1200 razy.



Kuchnia węgierska
1 niewielka dynia (ok. 1 kg)
ocet
1 pęczek koperku
1 filiżanka oleju
sól
2 filiżanki kwaśnej śmietany

Dynię obrać, rozkroić na pół, pestki usunąć łyżką, miąższ utrzeć na tarce o dużych otworach, posolić, polać 2 łyżkami octu i włożyć do salaterki. Kwaśną śmietanę wymieszać z lekko podgrzanym olejem i odrobiną octu i polać tym utartą dynię. Sałatkę posypać drobno posiekanym koperkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności