<- Sałatka z kalarepkąLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka z kapusty i marchewki, selera, papryki, cebuli ->

PDF Drukuj

SAŁATKA Z KAPUSTY

Dodano: 2010-01-01 17:31:11
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1220 razy.



1 mała główka młodej kapusty,
oliwa,
1/2 szklanki octu,
sól,
pieprz

Kapustę poszatkować, włożyć do durszlaka z długą rączką, zanurzyć go w garnku z osolonym wrzątkiem i trzymać przez 10 min. Wyjąć durszlak, zalać kapustę zimną wodą, odcedzić i wyłożyć na głęboki półmisek. Wlać wodę z octem w proporcji 1 do 1. Odstawić na parę godzin, odcedzić, przełożyć na inny półmisek, doprawiając solą, pieprzem i oliwą. Podawać na zimno.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności