<- Sałatka mieszanaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka mieszana ze śmietaną ->

PDF Drukuj

Sałatka mieszana

Dodano: 2010-01-01 17:31:11
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1230 razy.



Kuchnia portorykańska
1 średni świeży ogórek, obrany, pokrajany w kostkę
2 średnie pomidory, sparzone, obrane, grubo posiekane
1 świeża papryka bez ziarenek
posiekana
1/2 pęczka rzodkiewek pokrajanych w plasterki
1/2 pęczka dymki lub szczypiorku grubo posiekanego
1/2 pęczka drobno posiekanej zielonej pietruszki
1 główka zielonej sałaty pokrajana w paski
Do małego słoika wlać oliwę, cytrynę lub ocet z wodą, dodać czosnek, sól i pieprz, zakręcić wieczko, kilka razy mocno wstrząsnąć, wstawić na 30 min. do lodówki. Włożyć wszystkie jarzyny do dużej salaterki lub miski, wymieszać. Przed samym podaniem wstrząsnąć słoik z sosem, polać nim jarzyny, wszystko wymieszać.
Proporcje dla 3-4 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności