<- Sos grzybowyLista potraw z grupy: SosySos grzybowy 1 ->

PDF Drukuj

SOS GRZYBOWY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1247 razy.



2,5 dag grzybów suszonych,
cebula,
4 łyżki mąki,
pół szklanki śmietany,
2 łyżki tłuszczu,
sól,
pieprz

Grzyby umyć i ugotować do miękkości. Cebulę obrać, drobno pokrajać, dodać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić wywarem z grzybów. Grzyby drobno pokrajać, dodać do sosu i podprawić śmietaną. Sos przyprawić do smaku. Podawać do kaszy, ryżu, klusek, kotletów ziemniaczanych itp.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności