<- Sos mięsny po genueńskuLista potraw z grupy: SosySos miętowy 1 ->

PDF Drukuj

SOS MIĘTOWY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1137 razy.



6 łyżek umytych, posiekanych listków świeżej mięty
3 łyżki soku cytrynowego lub zaprawy cytrynowej
15 dag jabłek
sól

Jabłka umyć, obrać, pokrajać, włożyć do rondelka, wlać 1/2 szklanki wrzącej wody, rozgotować, przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z miętą i sokiem cytrynowym. Przyprawić do smaku solą. Ostudzić. Oziębić w lodówce. Podawać jako dodatek do potraw z baraniny i mięsa jagnięcia oraz do pieczeni wołowej. Można przechowywać 2 dni.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności