<- Zupa grzybowa z łazankamiLista potraw z grupy: ZupaZupa grzybowa ze śmietaną ->

PDF Drukuj

Zupa grzybowa zabielana

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1544 razy.




8 szklanek wywaru z włoszczyzny,
4 dag grzybów suszonych,
łyżka smalcu,
cebula,
2/3 szklanki śmietany,
3 łyżki mąki,
sól,
nać pietruszki,
pieprz

Grzyby dokładnie opłukać i ugotować z cebulą, następnie pokrajać w paski i dodać razem z wywarem do zagotowanego wywaru z włoszczyzny. Podprawić mąką i śmietaną, dodać tłuszcz, przyprawić da smaku pieprzem i posiekaną nacią pietruszki. Podawać z łazankami, ryżem lub domowymi kluskami, ewentualnie z kaszą jęczmienną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności