<- Chłodnik starolitewskiLista potraw z grupy: ZupaChłodnik szczawiowy na serwatce ->

PDF Drukuj

CHŁODNIK SZCZAWIOWY

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1600 razy.



20 dag liści szczawiu
20 dag liści szpinaku
4 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku
1 szklanka jogurtu
sól

Liście szczawiu i szpinaku przebrać, usuwając szypułki. Umyć, osączyć, włożyć do wrzącej osolonej wody (1 1/2 szklanki), ugotować (ok. 3 min), ostudzić, zmiksować. Przecier wymieszać z jogurtem i koperkiem. Przyprawić do smaku solą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności