<- Zupa jarzynowa po flamandzku 30 minLista potraw z grupy: ZupaZupa jarzynowa wiosenna ->

PDF Drukuj

ZUPA JARZYNOWA PRZECIERANA

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1665 razy.



50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por, kalarepka lub kalafior)
1 szklanka słodkiego mleka
4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki z koperkiem i liśćmi selera naciowego

Warzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać na mniejsze kawałki, włożyć do wrzącej, osolonej wody (ok. 1 1/2 szklanki), ugotować do miękkości, nieco przestudzić i zmiksować lub przetrzeć przez sito. Do przecieru dodać gorące, przegotowane mleko, zagrzać, wsypać zieleninę, przyprawić solą i od razu podawać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności