<- Zupa kminkowaLista potraw z grupy: ZupaZupa kminkowa ze śmietaną ->

PDF Drukuj

Zupa kminkowa

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1461 razy.



5 dag kminku,
8 szklanek wywaru z włoszczyzny,
łyżka mąki,
łyżka tłuszczu,
2/3 szklanki śmietany,
sól,
cukier,
nać pietruszki,
przyprawa do zup

Kminek sparzyć wywarem. Sporządzić jasną zasmażkę, dodać do wywaru i zagotować. Po chwili zupę przecedzić i podprawić śmietaną. Przyprawić do smaku. Podawać z kluskami krajanymi lub grzankami, posypać nacią pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności