<- Zupa z białej fasoliLista potraw z grupy: ZupaZupa z bobu i kaszy jęczmiennej ->

PDF Drukuj

Zupa z bobu

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1420 razy.



20 dag bobu
20 dag wędzonki (boczek lub kiełbasa)
20 dag ziemniaków
cebula
3 łyżki wiejskiej, kwaśnej śmietany
sól

Suszony bób umyć i namoczyć na noc w wodzie. Nazajutrz ugotować w tej samej wodzie (2,5 I), dodając cebulę, wędzonkę i sól. Gdy bób będzie już prawie miękki, dodać obrane i pokrajane ziemniaki, ugotować do miękkości i przyprawić śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności