<- Rosół rumianyLista potraw z grupy: ZupaRosół specjalnie dla chorych. ->

PDF Drukuj

Rosół rybi

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1660 razy.



1 kg ryb
4 cebule
2 listki laurowe
sól
pieprz

Sprawione ryby opłukać, pokrajać na dzwonka, włożyć do 2 I wrzącej wody, osolić i gotować ok. 25 min. Wywar przecedzić i podawać z gotowanymi ziemniakami lub chlebem. Rybę podaje się osobno. Odmianą rosołu rybnego jest tzw. kwaśna zupa. Gotuje się ją w ten sam sposób, dodając szklankę kwasu kapuścianego na 2 I wody. Po odcedzeniu podprawia się kwaśną śmietaną (pół szklanki) rozmieszaną z łyżką mąki. Rosół rybny, po odcedzeniu, można również zabielić słodkim, przegotowanym mlekiem i podawać z chlebem lub ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności