Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5812 razy.
50 dag (2 1/2 szklanki) mąki pszennej,
35 dag (1 1/2 szklanki) cukru,
13 dag margaryny,
1 łyżka oliwy,
2 jaja,
2 opakowania jasnego kisielu lub budyniu (bez cukru),
2 szklanki mleka,
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
cukier waniliowy lub esencja zapachowa,
tłuszcz i tarta bułka do formy
Margarynę utrzeć z oliwą, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać kolejno całe jaja i całość dokładnie utrzeć. Dodawać na przemian budyń, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Dokładnie utrzeć. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec około 60 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.