<- Zupa z bułek na wodzieLista potraw z grupy: ZupaZupa z cielęciny i ryżu ->

PDF Drukuj

Zupa z ciecierzycy z wieprzowiną

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1544 razy.



Kuchnia włoska
200 suchej ciecierzycy
4 małe kotlety wieprzowe
30 g słoniny
1 mały ziemniak
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1/2 cebuli i 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
30 g tartego parmezanu
4 grzanki z chleba tostowego
sól i pieprz

Ciecierzycę moczoną 24 godziny gotować w tej samej wodzie przez 3 godziny. Pokrojoną słoninę smażyć w rondlu około 5 minut razem z posiekaną pietruszką i cebulą. Do tego samego rondla włożyć odcedzoną ciecierzycę i zalać 2 I wrzącej posolonej wody. Do gotującej się zupy włożyć wieprzowe kotlety, obrany i pokrojony ziemniak i koncentrat pomidorowy. Po 2 godzinach gotowania zupa będzie gotowa. Ugotowane kawałki ziemniaka rozetrzeć w celu zagęszczenia zupy. Podawać z parmezanem i grzankami.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności