<- Kapuśniak ze świeżej kapustyLista potraw z grupy: ZupaKapuśniak ze świeżej kapusty z pomidorami 25 min ->

PDF Drukuj

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1705 razy.



50 dag świeżej kapusty,
2 marchwie (15 dag),
2 kalarepki (15 dag),
1 duża cebula,
1 goździk,
1-2 ząbki czosnku,
2 kartofle,
10 dag skwarków, dowolnych mięs lub wędlin (z wyjątkiem kaszanki, kiszki pasztetowej i podgardlanej),
1 łyżka smalcu;
sól,
pieprz do smaku

Kapustę drobno poszatkować. Tłuszcz rozgrzać w szybkowarze, przez kilka minut smażyć na nim kapustę, Pozostałe warzywa oczyścić, pokroić, wrzucić również do szybkowaru, zalać1 litrem wody, dodać czosnek, sól, pieprz, goździk, i skrawki mięsa. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. 40 min


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności