<- Zupa jarzynowa - kremLista potraw z grupy: ZupaZupa jarzynowa dietetyczna ->

PDF Drukuj

Zupa jarzynowa 30 min

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1611 razy.



Kuchnia z szybkowaru
15 strąków fasolki szparagowej,
1 duży por (15 dag),
2 marchwie (15 dag),
2 kalarepki (15 dag),
1 kawałek selera (15 dag),
5 dag masła lub oleju sojowego,
3 pomidory lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
2 ząbki czosnku,
5 dag makaronu krajanki,
5 dag utartego suchego sera żółtego,
1 I wody;
sól i pieprz do smaku

Roztarty z solą czosnek, oczyszczone i pokrojone drobno warzywa zalać w szybkowarze wodą. Szybkowar zamknąć i ogrzewać -20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć i niech dalej wrze na ogniu. Wrzucić makaron oraz masło i gotować bez przykrycia 10 minut. Przed podaniem posypać tartym żółtym serem i doprawić do smaku solą i pieprzem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności