Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaAlbertki ->

PDF Drukuj

"PASCHA"

Dodano: 2010-03-27 10:38:08
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2245 razy.


700 g białego sera
80 g masła
60 g cukru
30 g skórki pomarańczowej
3 żółtka
100 g bitej śmietany
100 g rodzynek
30 ml likieru cointreau

Ser biały utrzyj z połową cukru i masłem. Następnie dodaj bitą śmietanę. Źółtka i pozostałą część cukru podgrzej na parze i dodaj do masy serowej. Dorzuć do niej namoczone rodzynki, skórkę pomarańczową, płatki migdałowe, wlej likier. Masę przełóż do formy i odstaw na 12 godzin do lodówki.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności