<- Jabłecznik z polewą marcepanowąLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaJabłka w cieście ->

PDF Drukuj

Jabłka w cieście

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4687 razy.


4 jabłka,
1/4 l kwaśnego mleka,
1/4 l śmietany,
2 duże łyżki mąki,
250 g masła lub margaryny

Jabłka obrać, pokroić w plastry o grubości około 1 cm, wydrążyć pestki. Kwaśne mleko i śmietanę rozbić z całymi jajkami, dodać mąkę, dobrze rozmieszać, aby nie było grudek. Krążki jabłek nadziewać na widelec, maczać w cieście, smażyć z obydwu stron na patelni, na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Po wierzchu posypać cukrem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Bardzo witamy.Tylko z ciekawosci czy te wspanale przepisy naleza do Pana Zbigniewa Wodeckiego. Jesli tak bardzo prosze o odpowiedz. Z powarzaniem Anita Gojko
Nadesłał(a): Anita Gojko <Chocko@erthlink.net> 2005-12-21 02:12:53


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności