<- Kruche babeczki z pianką waniliowąLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaKruche ciasteczka anyzkowe ->

PDF Drukuj

Kruche ciasteczka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6192 razy.


25 dag (1 1/4 szklanki) mąki,
10 dag (1/2 szklanki) cukru pudru,
25 dag margaryny,
2 żółtka ugotowane na twardo,
1 jajo surowe

Gotowane żółtka dokładnie rozetrzeć, dodać margarynę i ucierać, aż masa będzie pulchna. Połączyć z cukrem pudrem surowym jajem i połową mąki. Zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce (około 60 min). Następnie wgnieść resztę mąki, rozwałkować na grubość około 1/2 cm i foremkami lub szklaneczką wykroić drobne ciasteczka. Piec. 15-20 min w gorącym piekarniku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności