<- Krem z sera homogenizowanegoLista potraw z grupy: DeserKrem z słodkiej śmietanki ->

PDF Drukuj

Krem z sera twarogowego

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2131 razy.


400 ml mleka,
6 dag cukru pudru do żółtek,
3 dag cukru pudru do budyniu,
2 dag czekolady w proszku,
20 dag sera twarogowego,
paczka budyniu waniliowego,
5 dag masła,
3 jaja

Ugotować budyń na mleku według przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, wlewać powoli budyń ciągle mieszając, wymieszać z czekolada i zmielonym twarożkiem oraz ubita na sztywno piana z białek. Kompotierki opłukać zimną wodą, wlać krem i pozostawić do zastygnięcia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności