<- WĄTRÓBKA SMAŹONALista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaWiejski pasztet wieprzowy ->

PDF Drukuj

Wątróbka wieprzowa po generalsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3564 razy.


40 dag wątróbki wieprzowej,
tłuszcz,
3 dag słoniny,
3 dag migdałów,
5 dag ketchupu,
5 dag sera żółtego,
sól, pieprz

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Wątrobę opłukać, osączyć, usunąć błonę, naszpikować cienkimi paskami słoniny i migdałami, posypać pieprzem, polać tłuszczem i upiec w gorącym piekarniku. Pod koniec pieczenia skropić ketchupem i posypać startym serem. Upieczona wątróbkę pokroić w plastry, posypać solą, ułożyć na półmisku, polać wytworzonym doprawionym sosem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności