<- Kurcze z oliwkami i paprykaLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurcze zapiekane w ciescie ->

PDF Drukuj

Kurcze z prodiża

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2229 razy.


2 kurczaki,
sól,
łyżka mąki,
jajko,
łyżka mleka,
2-3 łyżki tartej bułki,
2 łyżki masła lub margaryny

Bardzo młode kurczaki po oczyszczeniu przekroić na połowy, osolić. półówki kurczaków otoczyć w mące, umoczyć w rozbitym z mlekiem jajku a następnie otoczyć w tartej bułce. Na deseczce przycisnąć każdą półówkę ręką, aby przylepiła się dobrze warstwa panierunku. Ułożyć kurczaki w wysmarowanym tłuszczem prodiżu, na wierzchu na każdej półówce położyć po kawałeczku tłuszczu i upiec. Podawać z ziemniakami i mizerią.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności