<- Indyk pieczony 3Lista potraw z grupy: Mięso: DróbIndyk pieczony nadziany ->

PDF Drukuj

Indyk pieczony - nadzienie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5218 razy.


podróbki,
szyja z indyka,
2 szklanki wrzącej wody,
listek laurowy,
nać selera,
sól,
5-6 szklanek suchego miękiszu chleba,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
6 łyżek roztopionego masła
1/4 łyżki pieprzu,
1 1/2 szklanki posiekanego selera
masło
Ugotować podróbki i szyję w 2 szklankach wrzącej wody z listkiem laurowym, nacią selera i solą do smaku, aż będą miękkie. Przecedzić wywar i odstawić. Podróbki pokroić na małe kawałeczki i dodać do miękiszu. Połączyć z cebulą, natką pietruszki, roztopionym masłem, pieprzem i posiekanym selerem. Wlać odpowiednią ilość wywaru z podróbek i dobrze wymieszać.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności