<- Zupa mleczna "nic"Lista potraw z grupy: ZupaZupa mleczna florentyńska ->

PDF Drukuj

Zupa mleczna amsterdamska

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2932 razy.


1 l mleka,
1 łyżka mąki,
1 łyżeczka masła,
2 żółtka,
1 szklanka rosołu,
8 dag tartego sera żółtego,
posiekana zielenina,
sól

Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować z masłem, wlać mieszając mleko z mąką. Źółtka rozetrzeć, połączyć z rosołem i dodać do mleka. Przyprawić do smaku. Na końcu wsypać starty ser i zieleninę.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności