<- Sos chrzanowy 3Lista potraw z grupy: SosySos chrzanowy 5 ->

PDF Drukuj

Sos chrzanowy 4

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3469 razy.


3 dag startego chrzanu,
sok z cytryny lub ocet,
10 dag jabłek,
1/4 szklanki słodkiej śmietanki,
1 białko ugotowane na twardo,
sól

Białko ugotowane na twardo drobno posiekać. Chrzan wymieszać ze śmietanką, dodać łyżkę soku z cytryny. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce i od razu wymieszać z chrzanem i śmietanką, dodając posiekane białko. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny lub octem. Podawać do potraw mięsnych i ryb.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności