<- KAPUSTA WŁOSKA Z RYŹEMLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKapusta z grochem - prawdziwa ->

PDF Drukuj

Kapusta z grochem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3900 razy.


70 dag kapusty kwaszonej,
szklanka grochu moczonego przez noc,
cebula,
olej,
listki laurowe,
sól, pieprz,
szczypta kminku,
łyżka mąki
Oddzielnie ugotować groch i kapustę z listkiem laurowym. Odcedzić groch, połowę porcji utłuc na puree. Połączyć groch z kapustą. Na patelni lekko podrumienić cebulę, dokładnie mąkę i wykonać zasmażkę. Wrzucić do kapusty. Wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, solą i kminkiem. Chwilę pogotować.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności