<- Zapiekanka neapolitańskaLista potraw z grupy: ZapiekaneZapiekanka sabaudzka ->

PDF Drukuj

Zapiekanka pikardyjska

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3647 razy.


Naleśniki:
125 g mąki,
2 jaja,
1 szklanka mleka,
sól
100 g masła,
6 plastrów szynki,
500 g pieczarek,
100 g tartego sera,
1 szklanka śmietanki,
sól

Przygotować naleśniki. Drobno pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle, gdy odparują - dodać 2 łyżki śmietanki i łyżkę tartego sera. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdym naleśniku kłaść plaster szynki, smarować grubo pieczarkami, zrolować i układać w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego. Polać śmietanką posypać tartym serem, lekko doprawić solą i pieprzem. Zapiec w piekarniku (200 C).

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności