<- Buraki po polsku
Lista potraw z grupy:
Warzywa, owoce
Cebula faszerowana grzybami ->
PDF
Drukuj
Cebula faszerowana 2
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2156 razy.
8 cebul,
4 dag suszonych grzybów,
5 dag ryżu,
zielenina,
4 dag ketchupu,
3 dag rodzynków,
tłuszcz,
śmietana,
sól, pieprz
Cebulę obrać, opłukać, ściąć wierzchy, wydrążyć środki specjalną łyżeczką pozostawiając dość grube ścianki, zalać wrzącą wodą, gotować kilka minut, odcedzić, osączyć, posypać przyprawami. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, ugotować na półmiekko, przecedzić, połączyć z ketchupem, grzybami, opłukanymi rodzynkami i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku, napełnić cebulę, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, polać doprawioną śmietaną i zapiec.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności